Overrækkelse af Hendes Majestæt Dronningens
Fortjenestemedalje af sølv i Atammik

Anthonette Jakobsen, købmand i Pilersuisoq Atammik, fik overrakt fortjenstmedalje den 8.december 2015.

Anthonette_KNIGL_15.png

Anthonette Jakobsen

Anthonette Jakobsens medaljeoverrækkelse foregik i Atammiks minihal, hvor Antonettes familie, venner og kollegaer var inviteret. Bygdens kor, Erinalik, var også med til arrangementet.

Kædedirektør for Pilersuisoq, Finn Fabricius, var sammen med Salgschef for region syd, Arne Lyberth Petersen, til stede ved overrækkelsen. 

Finn Fabricius:

“Kære Anthonette, Kære Anthonette’s familie, Kære kollegaer, Kære gæster – i ønskes velkommen alle sammen.

Jeg er stolt og beæret over at jeg på vegne af KNI A/S kan holde denne tale. Dette er en betydningsfuld dag for os alle.

Vi er i dag samlet for at fejre en særlig og meget betydningsfuld begivenhed, og det er derfor naturligt vi markerer denne begivenhed sammen.

Vi er samlet for at ære og takke Anthonette Jakobsen for hendes mange års ansættelse i KGH/KNI, samtidig for at overrække Hendes Majestæt Dronningens fortjenstmedalje.

Det hører til sjældenhederne at kollegaer i KNI får overrakt denne medalje, men overrækkelser af fortjenstmedaljer er noget der er praktiseret i mange år. En modtagelse af Dronningens fortjenstmedalje er ikke noget der sker for alle, og derfor er jeg meget glad for at kunne gøre det denne dag.

Kære Anthonette – du har været ansat i KGH/KNI siden 1. september 1972 og har i de mange år udført dine mangeartede opgaver med en flid og et engagement der har været helt fantastisk. Den gang var der mange ting der var anderledes. Arbejdet var meget mere fysisk og der skulle virkelig bruges muskler. Sukker, mel og andre ting ankom i store sække og skulle afvejes. Varerne der kom med skibet blev kørt med trillebør fra havnen og op til butikken.

Den gang du startede i butikken var der ingen EL - Petromax blev brugt som lys og alt foregik på gammeldags manér uden computere og andre hjælpemidler som vi i dag tager for givet. Den gang blev statusoptællingen foretaget på årets sidste dag d. 31. december og optællingen blev foretaget ved at man skrev alle varerne ned på papir.

I 1985 blev du souschef i butikken og overgik da til månedsløn og var samtidig fungerende stedfortræder når købmanden var på rejse . Du havde i mange år forinden været en stor drivkraft i butikken og det var derfor et meget naturligt valg at du skulle være souschef.

I 2013 blev du udnævnt til købmand. Jobbet som købmand har du klaret rigtig godt. Du er vellidt af dine kollegaer og du har altid sat en ære i at der var ryddeligt og orden i butikken og alle andre steder. Du har altid været loyal overfor dine kollegaer og din arbejdsgiver. Du har altid sørget for at vise KGH/KNI/Pilersuioq fra den bedste side til glæde for dine kollegaer, dine arbejdsgivere og ikke mindst for kunderne. For det skal du have en meget stor tak.

Jeg vil på vegne af KNI A/S Pilersuisoq, udtrykke min tak for din store indsats i KGH/KNI igennem de mange år du har været ansat. Jeg vil også rette en tak til og til resten af din familie. Jeg er sikker på at de i gennem alle år har været en stor støtte for dig.

Til slut vil jeg ønske dig og din familie et stort tillykke og ønsker jer alt godt i fremtiden. Jeg vil nu overrække dig Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje i Sølv for mange års tro tjeneste i KGH/KNI.”

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl