KNI hjælper fiskere fra Ilimanaq

14-15. november 2019 ramte et kraftigt uvejr Ilimanaq. Hidtil usete store bølger medførte, at fiskere mistede deres fiskeudstyr, som lå på en ø udfor bygden.

Det gik især ud over tre fiskere, som hver især mistede redskaber i form af garn, langline, bøjer, baljer, dunke m.v. til ganske betragtelig store værdier.

Fiskerne havde søgt støtte hos KNAPK og det offentlige, men har ikke fået et svar. For nyligt henvendte fiskerne til KNI og spurgte om de kan få lidt støtte f.eks. ved prisnedslag ved køb af nye garn og langline, så de igen kan komme i gang med at fiske.

KNI A/S (Pilersuisoq og Polaroil) som jo forsyner hele landet med dagligdagsvarer og brændstof på et forretningsmæssig grundlag, har begrænset mulighed for at træde til, hver gang der sker noget, som gør at folk trænger til hjælp. KNI kan ikke overtage de offentliges opgaver og pligter. Men KNI har i de senere år deltaget i flere større indsamlinger til fordel for nødstedte medborgere og til fordel for andre samfundsgavnlige initiativer.
Af den grund, har KNI A/S besluttet at støtte de tre fiskere fra Ilimanaq med lidt fiskeredskaber i form af langeliner, glider, synkegarn, dunke og baljer.

Ove Johansen som er en meget driftig ung fisker takker på vegne af de to andre for KNI´s hjælp. Ove fortæller at det giver en øget energi og et ekstra at gå på, ved at modtage sådan en støtte. Efter KNI´s beslutning, hentede Ove resolut det garn som han skulle have fra KNI i Qasigiannguit og selv købte 2 ekstra garn.

ilimananmi-ikiorneqartut-630px-01.jpg

Butikschef Kristian Lyberth overrækker på vegne af KNI fiskeredskaber til Ove Johansen fra Ilimanaq.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl