KNI bliver grønnere

Pant-system

”Vi er stolte af vores smukke land og unikke arktiske natur - derfor må vi også følge os forpligtet, når vores sårbare natur er under pres.

I Grønland ser vi mere og mere de tydelige menneskelige spor som plastik og affald i havet og naturen.” Det siger KNI´s administrerende direktør Peter Grønvold Samuelsen og fortsætter:

”Derfor skal vi alle indstille os på en grønnere fremtid, hvor vi tænker bæredygtighed og genbrug ind i vores dagligdag. For KNI bliver det starten på en ny tid, hvor vi tænker mere over, hvordan vi kan gøre handlen mere miljøvenlig. Det skal være nemt for vores kunder at være grønne. Derfor kommer vi med en række tiltag, der bakker op om at holde naturen ren.

Vi håber, at alle vil være med til at bruge mindre plastik i hverdagen – og at den plastik, vi bruger, effektivt bliver indsamlet og genbrugt. Det er baggrunden for KNI´s initiativ til at indføre returpant på udvalgte Texaco motorolie dunke.” Det fortæller Grønvold Samuelsen, KNI A/S.

Nyt pantsystem på oliedunke

“Fra 11. november 2019 indfører KNI nu returpant på udvalgte Texaco motorolie dunke solgt hos Pilersuisoq og Polaroil. 1, 4 og 5 liters dunke samt gearolie udløser returpant på 3 kr. pr. dunk. Der kan også indleveres andre typer dunke, men de udløser ikke returpant. Det kommer ikke til at koste kunderne ekstra, for KNI betaler det nye pantsystem. Det er ganske enkelt vores investering i en grønnere fremtid.”

Ud med plastik

”Derfor vil vi samtidig fjerne al unødvendigt plast fra hylderne i alle Pilersuisoq´s butikker. Vi er startet med engangsservice i plastik, som om kort tid ikke længere vil være til salg. I stedet indfører vi 100% plastfrit og nedbrydeligt service. Tallerkener og krus er produceret af bambus pulp. Bestikket er produceret af birketræ.  Servietterne er i ubleget papir.

Endelig er plasticposerne i vores Pilersuisoq butikker skiftet ud med nye poser produceret i 1/3 miljøvenligt plastik, 1/3 genbrugsplast og 1/3 plantefibre. Til dem der slet ikke ønsker at bruge plastposer, kommer vi med et indkøbsnet i bomuld med KNI s kendte Isbjørnelogo.” slutter KNI´s koncernchef.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl