Neqi A/S genåbner slagteriet i Kangerlussuaq

Neqi A/S vil genåbne slagteriet i Kangerlussuaq i forbindelse med vinterjagten på moskusokser, som starter d. 25. januar til og med d. 23. februar 2021.

Derfor kan Neqi A/S til efteråret tilbyde moskuskød til frysediskene i Grønlands butikker, så forbrugerne får mulighed for at sætte tænderne i det gode grønlandske moskuskød.

Det her er en case med mange vindere.

Forbrugerne får igen mulighed for at købe de gode moskusvarer af høj kvalitet fra Neqi i alle landets butikker.

11 medarbejdere får arbejde i fangstperioden: 6 erfarne folk fra Narsaq samt 5 lokalt ansatte som er ansat i samarbejde med Majoriaq i Qeqqata Kommunia. Derudover vil de indhandlede dyr betyde beskæftigelse på slagteriet i Narsaq i sommerperioden – forventeligt omkring 5.000 arbejdstimer.

Fangerne får en mulighed for at indhandle kødet på et dyrlægekontrolleret slagteri og er sikret en fair pris for kødet udover at de også kan sælge skindet. Prisen er aftalt med KNAPK til 37,50 kr. pr. kilo.

”Vi er hos Neqi meget glade for at vi til sommer igen kan tilbyde moskuskød til de grønlandske forbrugere. Det er en vigtig del af vores identitet som virksomhed, hvilket også ses af at vi har en moskusokse i vores logo. Og vi håber at dette kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed.” siger Direktør i Neqi A/S Ole Vestergaard.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl