Vedr. vareforsyning til Upernavik

Af/ Finn Fabricius, Direktør, Pilersuisoq

KNI A/S kan konstatere at der er en livlig diskussion i de sociale medier om vareforsyningen til Upernavik. Vi beklager, at butikken er udgået for frugt, grønt og kølevarer samt enkelte andre varer.

KNI A/S har servicekontrakt med Selvstyret. Den forpligter os til at have basale varer i butikkerne hele året, indtil varens holdbarhed udløber. Det skal understreges, at Pilersuisoq i Upernavik d.d. har alle de basale varer, som vi i henhold til servicekontrakten er forpligtet til. Det er blandt andet frosne produkter som youghurt, pålæg, ost, smør og kærgården.

Det er også således, at frugt, grønt og kølevarer, der fragtes ugentligt som luftfragt, ikke har førsteprioritet hos Air Greenland. Air Greenland har en forpligtigelse til at bringe passagerer og post først frem før frugt, grønt og kølevarer, der har en begrænset holdbarhed, kan få tildelt plads.

Royal Arctic Line meddeler, at årets første skib med forsyninger til Upernavik desværre bliver forsinket, og først ankommer natten til mandag. Det er rigtigt, at Pajuttaat har været i Upernavik fornylig for at tømme fabrikken for frosne varer. Desværre blev vi orienteret om Pajuttaats afrejse fra Aasiaat til Upernavik med én dags varsel. Vi havde derfor ikke mulighed for at indsamle nok af varer til videresejlads til Upernavik, da varelageret i Aasiaat i forvejen var øremærket til kunderne dér.

Vi beklager endnu engang situationen.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl