Tankpasser kursus i Nuuk med midt regionen

Fra den 29. april til 3. maj 2022

 

Der blev afholdt kursus for Pilersuisoq tankpassere fra Paamiut, Nuuk, Maniitsoq og Sisimiut bygder samt der er også deltagere fra Polaroils tankanlæg.

Det er nu 16. gang at der bliver afholdt kursus for tankpassere siden 2009. Formålet med kurset er at, medvirke til at sikre, at den lokale tankpassere har den for driften af anlægget nødvendige viden.
Kursisternes velvillige deltagelse i diskutioner og spørgelysten under fremlæggelser, bekræfter at Tankpasserkurser er meget vigtige for driften og vedligeholdelse af tankanlæggene i bygderne.
Selve tankpasseren deltager tit på kurset og dennegang deltog 2 Købmænd. De oplyser at det er utroligt hvor meget man lærer som købmand at deltage på kurset. Man lærer ting som man ikke tænker på til dagligt.

Indhold
Meget vigtige emner såsom drift af tankanlæg, vedligeholdelse, redskaber, produktkendskab og sikkerhed blev fremlagt af Paulus Lyberth og Gerth Jack Storer. Kursisterne fik også mulighed for at afprøve forskellige praktiske opgaver på Polaroils lager i Nuuk.

Månedsregnskaber og måden hvorpå månedregnskaberne skal udarbejdes blev ligeledes fremlagt og kursisterne afprøvede indregistrering af tal ind i månedsregnskaberne.
At arbejde indenfor tankanlægget kan være farligt og derfor er der altid én fra Kalaallit Rødekorsiat der afholder Førstehjælpskursus under tankpasserkurset. Kursisterne blev bl.a. trænet i genoplivning mv.

Brandvæsenet i Nuuk bedrog med afholdelse af kursus i Elementær brandbekæmpelse med teori undervisning.
HRD v/ Dorthea Isaksen og Najannguaq Møller fremlagde Værdier i KNI samt Chikane politikken. KNI´s værdier blev udrullet første gang i september 2013, og i dag er det tydeligt at mærke at folk har lagt værdierne i deres årer og kan meget let fremkomme med eksempler og hvordan man skal bruge dem. Deltagerne arbejdede i grupper og derefter fremlagde for hinanden.

Chikane politik i KNI blev fremlagt og drøftet med deltagerne. Kursisterne tiltog meget aktivt under dialoget omkring emnet. Under dialog var det tydeligt at kursisterne var bekendt med indholdet og diskuterede eksempler der er sket på kysten. Alle er enig om at chikane i arbejdspladsen ikke skal accepteres.
Alle deltagerne modtog bevis i Førstehjælp, Elementær Brandbekæmpelse og bevis for at have deltaget på Tankpasserkurset.

Deltagerne:
Esra Rosing, Kangaamiut, Apollo Møller, Napasoq, Lars Poulsen, Atammik, Finn Løvstøm, Maniitsoq, Vittus Lukassen, Kapisillit, Elias Dahl, Itilleq, Enos Alaufessen, Sisimiut, Peter Boassen, Paamiut, Hanne Jakobsen, Arsuk, Ado Berglund, Qeqertarsuatsiaat.

Stort tillykke til alle deltagerne og kom godt hjem.

tankpasser-nuummi-630px-03.jpg

tankpasser-nuummi-630px-02.jpg

tankpasser-nuummi-630px-01.jpg

På billedet ses: Driftchef Gerth Jack Storer, Esra Rosing, Kangaamiut, Apollo Møller, Napasoq, Lars Poulsen, Atammik, Finn Løvstøm, Maniitsoq, Vittus Lukassen, Kapisillit, Elias Dahl, Itilleq, Enos Alaufessen, Sisimiut, Hanne Jakobsen, Arsuk, Ado Berglund, Qeqertarsuatsiaat.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl