Polaroils plast-retursystem en succes

Polaroil medarbejdere i Qeqertarsuaq med returnerede smøreoliedunke.

 

Siden november sidste år har man kunnet returnere udvalgte Texaco smøreolie plastdunke i Polaroil og Pilersuisoq, som led i KNI’s initiativ for at minimere plastik i naturen. Flere og flere tomme dunke bliver nu returneret.

Et af KNI’s tiltag under ’Et Grønnere KNI’, er et pantsystem til at returnere udvalgte motoroliedunke solgt fra Polaroil og Pilersuisoq. Tiltaget har nu kørt i omkring syv måneder, hvor man hver måned ser en fremskridt for returnering af tomme dunke.

- Vi oplever at få flere og flere tomme smøreoliedunke retur. Det er en positiv fremgang og meget glædeligt, da det jo er til alles gavn at holde naturen ren, siger energidirektør i Polaroil, Githa Brask Olsen.

Siden november sidste år er der i alt modtaget 5.458 tomme Texaco dunke. På landsplan har folk returneret over halvdelen af det, der er solgt i perioden.

- Der er 69 steder, hvor vi har modtaget tomme Texaco dunke. Det vil sige stort set alle steder i hele landet, hvor der er mulighed for at indlevere pant. Det er et flot resultat taget i betragtning af, at vinteren var på vej, da ordningen trådte i kraft, da man må formode, at nogle dunke er gemt under sneen, oplyser Githa Brask Olsen.

KNI sendte en pressemeddelelse sidste år, da pantsystemet skulle indføres, og i den forbindelse sagde Adm. Direktør i KNI blandt andet:
- Vi er stolte af vores smukke land og unikke arktiske natur, derfor må vi også føle os forpligtet, når vores sårbare natur er under pres. Derfor skal vi alle indstille os på en grønnere fremtid, hvor vi tænker bæredygtighed og genbrug ind i vores dagligdag. For KNI bliver det starten på en ny tid, hvor vi tænker mere over, hvordan vi kan gøre handlen mere miljøvenlig. Det skal være nemt for vores kunder at være grønne.

Fortsat indsats    

Pantsystemet er en god investering for en grønnere fremtid og der arbejdes på at få så mange retur som muligt.

- Vi fortsætter med at promovere tiltaget. Udover at der ophænger plakater på samtlige tankanlæg og Pilersuisoq butikker, har vi forespurgt private olieforhandlere, om de kan reklamere for ordningen med et lille skilt. Kunder, der køber hos Polaroil og Pilersuisoq får også mundligt at vide, de kan returnere smøreolieplastdunkene.

Tomme dunke sendes til forbrænding inden for nærmeste fremtid, når vejledningen er udarbejdet og olieresistente poser er modtaget.

Tomme smøreoliedunke sendes til miljøgodkendt forbrændingsanlæg inden for nærmeste fremtid.

Forsendelse sker med genbrug af engangspaller og papkasser ilagt en pose der er egnet herfor.

Texaco dunke, der gives returpant på, er Texaco motorolie samt gearolie, solgt fra Pilersuisoq og Polaroil. Der udbetales 3 kr. pr. dunk, og der betales ikke ekstra, når man køber Texacosmøreolie hos Polaroil og Pilersuisoq.

Man kan også indlevere andre typer smøreoliedunke, dog uden udbetaling.

 

polaroilip-plastikkinik-puukunik-utertitsisitsisalernera-iluatsittoq-630px-02.jpg

Polaroil medarbejdere i Qeqertarsuaq med returnerede smøreoliedunke.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl