CSR der kan mærkes i hverdagen

Gennem Polaroil, Pilersuisoq, KNI Engros og Neqi er vi aktivt til stede overalt i landet. Det giver os en markant indflydelse på kundernes hverdag, sundhed og trivsel. Derfor prioriterer vi at være nærværende og relevante overfor kunder og medarbejdere i vores CSR-arbejde. For vi er selv en del af de tætte lokale fællesskaber, hvor privatliv og arbejdsliv flyder sammen. Vi er både kollegaer, naboer, venner og familie. Det giver et sammenhold og en forståelse af, at den gode hverdag er noget, vi skaber vi sammen. Netop derfor er hverdagen omdrejningspunktet for vores CSR-kræfter, for det er her, vi kan gøre den største forskel.

CSR Rapporter

Vores tilgang til CSR er baseret på målsætningen om at skabe værdi, bæredygtig udvikling og vækst for hele det grønlandske samfund. Vi prioriterer indsatser, hvor vi skaber et interessefællesskab mellem kunderne og os – for det giver bredere ejerskab og dermed større effekt i lokalsamfundene. Vi fokuserer på 4 af de 17 verdensmål:

  • Nr. 3 – Sundhed og trivsel
  • Nr. 4 – Kvalitetsuddannelser
  • Nr. 12 – Ansvarligt forbrug og produktion
  • Nr. 17 – Partnerskaber for handling

Læs her: CSR rapport – 2021-2022

Læs her: CSR rapport – 2020-2021

Fælles om en plastikfri natur

Det er et stigende problem, at plastik ender i maven på de fugle, havpattedyr og fisk, der er en del af vores naturlige spisekammer. Derfor skal vi også handle, så vores børn kan arve et grønnere Grønland.

Vores bidrag er et retursystem for tomme olieemballager, der skal motivere flere til at indsamle dunke. Vi betaler 5 kr. for hver indsamlede dunk, og sender dunkene videre til forsvarlig destruering i de regionale affaldscentre. Retursystemet betaler vi selv, så vores kunder ikke betaler ekstra for emballagen. I stedet kan de faktisk tjene penge på at rydde op i naturen.

Fælles om folkesundheden

I KNI har vi et stort medansvar for at udvikle et stærkere, grønnere og mere selvbærende Grønland. En del af den rejse kræver, at vi tager ansvar for vores egen folkesundhed. Både som land og som individer. For med sundhed kommer overskuddet til at tage fat, tage ansvar og tænke nye, ambitiøse idéer. Alt det der kan løfte både Grønland og befolkningen ind i en ny tid. Derfor fokuserer vi på at inspirere både kunder og medarbejdere til et liv med en god fysisk og mental balance.

Mamarisavut.gl – vores grønlandske madunivers

Vi mener at alle har ret til sunde og gode måltider, uanset hvor man bor i landet. Gennem vores madunivers Mamarisavut.gl deler vi nemme hverdagsopskrifter og inspiration til fest, traditioner og sund livsstil. Opskrifterne er sammensat ud fra de basisvarer, vi sælger i butikken, og det du selv fanger. Så alle i landet har mulighed for at lave opskrifterne.

Pipaluks Madklub for børn

Pipaluks Madklub er Mamarisavuts madunivers for børn. Her kan børnene prøve kræfter med alt fra hyggeshakes til fiskenuggets og sjove lege. Mens de får skabt et godt grundlag for sunde vaner.
Madklubben har fokus på madglæde med nemme og sjove opskrifter. For når børn smager, dufter og føler på forskellige råvarer, får de en helt naturlig interesse for mad, som følger dem resten af livet.

Rema 1000 varer

Vores varer på hylderne skal afspejle det, vi står for. Derfor er det ikke tilfældigt, at vi har valgt REMA 1000, som en af vores leverandører til Pilersuisoq. De står for discount med holdning, kvalitet, bæredygtighed og ansvarlighed. Mange af varerne er testvindere, der har vundet for bedste smag eller bedste kvalitet til pengene. Desuden stiller REMA 1000 høje krav til miljø og dyrevelfærd. Det er bl.a. det, der har gjort REMA 1000 kendt i Norden for kvalitetsvarer til fornuftige priser.

Gør Maj Sund Løbet

Hvert år afholder vi Gør Maj Sund motionsløb over hele landet. Det er altid en sjov dag, der samler indbyggerne om fællesskab og motion. Begge dele er en vigtig del af den gode balance i livet. For når vi er sammen oplever vi, at vi kan mere og bliver mere motiverede.

Kræftens Bekæmpelse

Kræft er en sygdom, der desværre rammer flere og flere i Grønland. Derfor støtter vi Neriuffiks vigtige arbejde for kræftramte og pårørende gennem salget af vores lysestage fra KNI Design. Den skal være med til at tænde håbet for, at der må komme en dag, hvor ingen skal dø af kræft. Vi sælger lysestagen i Pilersuisoq hele året.

Livsvigtige forsyninger siden 1774

Hver dag gør vi brug af vores 250 års praktiske erfaring med at levere energi og dagligvarer til alle hjørner af landet. Vi leverer bl.a. et udvalg af basisvarer, der altid skal være på lager og kunne købes til en fair pris, uanset hvor man bor.

Læs mere

Najoqqutassatut atuakkamut aqqut qaninneq

Atuagaq najoqqutassaq angerlarsimaffinni skærminnut toqqoruk qaqugukkulluunniit atoriaannanngorlugu.

1. Toornerit pingasut talerpiani teqeqqumiittut tuukkit

2. ”Føj til startskærm” tooruk

Startskærminnut ilannguguk

Genvej til håndbogen

Gem håndbogen på din hjemmeskærm, så den altid er lige ved hånden.

1. Tryk på de tre prikker i højre hjørne.

2. Tryk på “Føj til startskærm”

Føj til startskærm

Najoqqutassatut atuakkamut aqqut qaninneq

Atuagaq najoqqutassaq angerlarsimaffinni skærminnut toqqoruk qaqugukkulluunniit atoriaannanngorlugu.

1. Skærmivit naqqani tooruk

2. "Føj til hjemmeskærm” tooruk

Angerlarsimaffinni skærminnut ilannguguk

Genvej til håndbogen

Gem håndbogen på din hjemmeskærm, så den altid er lige ved hånden.

1. Klik på i bunden af din skærm

2. Tryk på “Føj til hjemmeskærm”

Føj til hjemmeskærm