Aqqalu-Inuuteq Dahl: “Min interesse blev mit job”

07-07-2023

Jeg har en handelsuddannelse, men det er min evne som fotograf,  jeg bruger i mit arbejde for KNI“.

Aqqalu-Inuuteq’s interesse for at fotografere startede i efterskoletiden for 13 år siden. Der valgte han nemlig fotografering som valgfag, og han husker følelsen. Det her var lige ham.

Han gjorde dog først noget ved den spirende interesse efter 3 år, da han gik på MERX I på Niuernermik Ilinniarfik. Her købte han for første gang sit eget kamera, og så var grunden ligesom lagt.

 Jeg spurgte mine andre fotografglade venner til råds, når jeg havde brug for det. Jeg havde jo ingen erfaring eller uddannelse indenfor faget. Jeg tog mit kamera med overalt, tog billeder af mine studiekammerater og redigerede dem i fotoprogrammer. Langsomt blev jeg dygtigere og blev mere og mere grebet af fotografuniverset, og det blev sidenhen min passion, fortæller Aqqalu-Inuuteq.

En passion, der senere hen skulle vise sig at blive hans  arbejde. 

Efter 1 år blev jeg færdig med min MERX I uddannelse og fik job i Pisiffik Sisimiut som altmuligmand. Udenfor min arbejdstid fotografere jeg meget, og oprettede derfor en Facebook side hvor jeg postede mine fotos. Flotte tilfældige fotos fra sine gåture; blomster, naturen eller portrætter af min familie. Jeg kan huske, at jeg i starten af 2021 følte, at jeg var klar til at prøve noget nyt. Nu havde jeg været i Pisiffik i 4 år, og jeg begyndte at se mig efter uddannelsesmuligheder. Valget faldt på handel – og markedsføringsuddannelsen, fortæller Aqqalu-Inuuteq.

Han var faktisk lige på nippet til at ansøge, da han blev kontaktet fra en helt uventet side.

– KNI’s marketingsafdeling kontaktede mig for at høre, om jeg havde lyst til at blive en del af teamet. Så jeg blev fastansat som logistik manager / fotograf marts 2021. Det har jeg aldrig fortrudt. Jeg har et spændende arbejde, hvor jeg også har gode muligheder for at udvikle mine fotograferingskundskaber. Det er et privilegie at leve af sin passion, siger Aqqalu-Inuuteq med et glimt i øjet.

Aqqalu-Inuuteq har taget rigtig mange flotte billeder for KNI, dem kan du nyde på vores hjemmeside her.

"Jeg har et spændende arbejde, hvor jeg også har gode muligheder for at udvikle mine fotograferingskundskaber. Det er et privilegie at leve af sin passion".
Halvårsrapport 2023

KNI A/S leverer et resultat på 140 mio. DKK før skat for første halvår i regnskabsåret 2023/24. Resultatet er 56 mio. DKK lavere end tilsvarende periode sidste år som var ekstraordinært godt.

Læs mere
KNI har fundet sin nye direktør for HR kommunikation og bæredygtighed

Læs mere
Fakta om prisstigningerne i Pilersuisoq

De prisstigninger vores kunder oplever nu, med forsinkelse, hænger sammen med de globale prisstigninger og øgede transportomkostninger. Med få undtagelser er fødevarepriserne på verdensplan steget markant og løbende de seneste to år, hvor fødevarepriserne set over et gennemsnit er steget med lidt over 21 % i perioden...

Læs mere

Najoqqutassatut atuakkamut aqqut qaninneq

Atuagaq najoqqutassaq angerlarsimaffinni skærminnut toqqoruk qaqugukkulluunniit atoriaannanngorlugu.

1. Toornerit pingasut talerpiani teqeqqumiittut tuukkit

2. ”Føj til startskærm” tooruk

Startskærminnut ilannguguk

Genvej til håndbogen

Gem håndbogen på din hjemmeskærm, så den altid er lige ved hånden.

1. Tryk på de tre prikker i højre hjørne.

2. Tryk på “Føj til startskærm”

Føj til startskærm

Najoqqutassatut atuakkamut aqqut qaninneq

Atuagaq najoqqutassaq angerlarsimaffinni skærminnut toqqoruk qaqugukkulluunniit atoriaannanngorlugu.

1. Skærmivit naqqani tooruk

2. "Føj til hjemmeskærm” tooruk

Angerlarsimaffinni skærminnut ilannguguk

Genvej til håndbogen

Gem håndbogen på din hjemmeskærm, så den altid er lige ved hånden.

1. Klik på i bunden af din skærm

2. Tryk på “Føj til hjemmeskærm”

Føj til hjemmeskærm