Fælles om en plastikfri natur

10-04-2023

Det er et stigende problem, at plastik ender i maven på de fugle, havpattedyr og fisk, der er en del af vores naturlige spisekammer. Derfor skal vi også handle, så vores børn kan arve et grønnere Grønland.

I Polaroil og Pilersuisoq gør vi en fælles indsats for at indsamle olieemballager, så de ikke ender i naturen. Siden 2020 har vi drevet et retursystem, hvor vi giver penge tilbage for hver Texaco produkt, der returneres.

Vores plast – vores ansvar
Grundige affaldsanalyser herhjemme viser, at næsten al det affald, vi finder i naturen, kan føres tilbage til os selv. Kort sagt kan det deles op i to hovedgrupper. Den ene er affald fra dagligvarer: fx emballage fra læskedrikke, chips og småkager. Den anden er affald fra fangst/fiskeri: fx langliner, fiskenet, handsker, patronhylstre samt dunke og tuber med motorolier.

Sagen er, at det tager 3-400 år for en plastikdunk at nedbrydes i naturen. Efter den er nedbrudt, er den ikke forsvundet men blevet til mikroplast. De mikroskopiske hårde plastkerner ledes ud i havene, hvor smådyr og fisk optager det. Så det er afgørende, at vi rydder og tager ansvar for vores eget affald. Derfor indførte vi i 2020 et retursystem, hvor vi giver penge tilbage for hver Texaco dunk, der returneres.

Det betaler sig
Retursystemet betaler vi selv, så vores kunder ikke betaler ekstra for emballagen. I stedet kan vores kunder faktisk tjene penge på at rydde op i naturen. Mange har allerede samlet dunke ind, men vi kan blive endnu bedre. Vores mål er, at 70% af vores solgte tuber og dunke returneres i 2025. Derfor hævede vi i 2022 prisen fra 3 kr. til 5 kr. pr. indsamlede Texaco emballage for at få endnu flere til at samle og indlevere.

Sammen kan vi mere
Vi tror på, at vi i fællesskab kan skabe flotte resultater. For det er så vigtigt, at plastik og affald ikke ender i maven på fisk, fugle og pattedyr. Vores medarbejdere i Polaroil og Pilersuisoq er altid klar til at tage imod tomme emballager, som de sender videre til forsvarlig destruering i de regionale affaldscentre. Vi håber, at mange flere vil hjælpe os med at holde naturen ren og vores dyr fri for plastik.

Halvårsrapport 2023

KNI A/S leverer et resultat på 140 mio. DKK før skat for første halvår i regnskabsåret 2023/24. Resultatet er 56 mio. DKK lavere end tilsvarende periode sidste år som var ekstraordinært godt.

Læs mere
KNI har fundet sin nye direktør for HR kommunikation og bæredygtighed

Læs mere
Fakta om prisstigningerne i Pilersuisoq

De prisstigninger vores kunder oplever nu, med forsinkelse, hænger sammen med de globale prisstigninger og øgede transportomkostninger. Med få undtagelser er fødevarepriserne på verdensplan steget markant og løbende de seneste to år, hvor fødevarepriserne set over et gennemsnit er steget med lidt over 21 % i perioden...

Læs mere

Download dokumenter

Læs og download vores CSR- og årsrapporter, logopakker samt pressemeddelelser.

Download her

Najoqqutassatut atuakkamut aqqut qaninneq

Atuagaq najoqqutassaq angerlarsimaffinni skærminnut toqqoruk qaqugukkulluunniit atoriaannanngorlugu.

1. Toornerit pingasut talerpiani teqeqqumiittut tuukkit

2. ”Føj til startskærm” tooruk

Startskærminnut ilannguguk

Genvej til håndbogen

Gem håndbogen på din hjemmeskærm, så den altid er lige ved hånden.

1. Tryk på de tre prikker i højre hjørne.

2. Tryk på “Føj til startskærm”

Føj til startskærm

Najoqqutassatut atuakkamut aqqut qaninneq

Atuagaq najoqqutassaq angerlarsimaffinni skærminnut toqqoruk qaqugukkulluunniit atoriaannanngorlugu.

1. Skærmivit naqqani tooruk

2. "Føj til hjemmeskærm” tooruk

Angerlarsimaffinni skærminnut ilannguguk

Genvej til håndbogen

Gem håndbogen på din hjemmeskærm, så den altid er lige ved hånden.

1. Klik på i bunden af din skærm

2. Tryk på “Føj til hjemmeskærm”

Føj til hjemmeskærm